Siirry sisältöön

Kuinka ilmalämpöpumppu toimii talvella?

Ilmalämpöpumpun toimintaperiaate kylmässä säässä

Ilmalämpöpumppu on energiatehokas ratkaisu kotien lämmitykseen ja viilennykseen, mutta sen toiminta talvikaudella herättää usein kysymyksiä. KylmäCenter Oy:n asiantuntijoina haluamme selventää, kuinka ilmalämpöpumppu pystyy tuottamaan lämpöä myös pakkaskeleillä. Laitteen ydin on kompressorin ja kylmäaineen yhteistyö, joka mahdollistaa lämmön siirtämisen ulkoilmasta sisätiloihin.

Vaikka ulkona vallitsisi kireä pakkanen, ilmalämpöpumppu kykenee keräämään sieltä lämpöenergiaa. Tämä johtuu siitä, että kylmäaineen kiehumispiste on hyvin alhainen, ja se höyrystyy jo matalissa lämpötiloissa. Höyrystynyt kylmäaine siirretään kompressorin avulla, jossa sen paine ja lämpötila nousevat. Tämän jälkeen lämmin höyry johdetaan sisäyksikön lämmönvaihtimeen, jossa se luovuttaa lämpöä sisätiloihin.

Ilmalämpöpumpun hyötysuhde ja energiansäästö

Me KylmäCenter Oy:ssä korostamme ilmalämpöpumpun hyötysuhteen merkitystä, erityisesti talviaikaan. Hyötysuhde, eli COP-arvo, kertoo kuinka tehokkaasti laite muuntaa sähköenergian lämmöksi. Talvella, kun lämpötilat laskevat, ilmalämpöpumpun hyötysuhde voi pienentyä, mutta nykyaikaiset laitteet toimivat tehokkaasti jopa -25 asteen pakkasessa.

Säästät energiaa ja rahaa, kun valitset oikein mitoitetun ja asennetun ilmalämpöpumpun. Meiltä KylmäCenter Oy:stä saatte asiantuntevaa apua sopivan laitteen valintaan ja huolehdimme, että asennus tehdään oikeaoppisesti. Näin varmistetaan, että ilmalämpöpumppu toimii optimaalisesti ja saavutetaan maksimaalinen energiansäästö.

Huoltotoimenpiteet ja ilmalämpöpumpun käyttöikä

Ilmalämpöpumpun säännöllinen huolto on avainasemassa sen pitkäikäisyyden ja tehokkuuden kannalta. Talvi tuo mukanaan omat haasteensa, kuten jään muodostumisen ulkoyksikköön. Me KylmäCenter Oy:ssä suosittelemme, että huoltotoimenpiteet suoritetaan ammattilaisen toimesta, jotta laitteen toiminta ja turvallisuus säilyvät parhaalla mahdollisella tasolla.

Huoltoon kuuluu muun muassa suodattimien puhdistus, joka parantaa ilmanlaatua ja ilmalämpöpumpun tehokkuutta. Lisäksi tarkistamme ja puhdistamme ulkoyksikön, varmistaen, että ilman kierto on esteetön. Säännöllisellä huollolla varmistetaan, että ilmalämpöpumppu palvelee teitä luotettavasti vuodesta toiseen, myös kylminä talvikuukausina.

Ilmalämpöpumpun asennus ja sijoittelu

Oikeaoppinen asennus ja sijoittelu ovat kriittisiä tekijöitä ilmalämpöpumpun toimivuuden kannalta talvella. KylmäCenter Oy:n asiantuntijat varmistavat, että ilmalämpöpumppu asennetaan siten, että se pystyy toimimaan tehokkaasti myös kylmissä olosuhteissa. Sisäyksikön sijoittelu vaikuttaa lämmön jakautumiseen asuintiloissa, ja ulkoyksikön sijoittelu taas vaikuttaa laitteen kykyyn kerätä lämpöä ulkoilmasta.

Me huolehdimme, että ulkoyksikkö sijoitetaan suojaisaan paikkaan, jossa se on suojassa lumen ja jään kertymiseltä, mutta kuitenkin riittävän avoimessa paikassa, jotta ilmankierto ei esty. Sisäyksikön osalta taas tärkeää on varmistaa, että se on sijoitettu keskeiselle paikalle, josta lämpö leviää tasaisesti koko asuntoon. Näin ilmalämpöpumppu toimii tehokkaasti ja taloudellisesti läpi talven.

 

Ota Yhteyttä
Voit lisätä tästä halutessasi liitetiedostoja, esim. kuvia kohteesta
Liitä tiedosto