Siirry sisältöön

Ilma-vesilämpöpumppu säästää energiaa ja lisää asumismukavuutta

Ilmavesilämpöpumppu sopii erinomaisesti nykyisen lämmitysjärjestelmän rinnalle tai koko järjestelmän kattavaksi lämmitysjärjestelmäksi. Se on kannattava investointi, koska säästät sähkö- tai öljylämmitykseen verrattuna jopa puolet talosi lämmityskustannuksista. Lisäksi voit saada valtiolta 4000 euroa avustusta, kun vaihdat talosi lämmitysjärjestelmän ilma-vesilämpöpumppuun.

Miksi valita Mitsubishi Electric -ilmavesilämpöpumppu?

  • Kustannustehokkaat, ympäristöystävälliset ja energiaa säästävät laitteet
  • Suuri lämpöteho myös pakkasilla
  • Mukavan tasainen sisälämpötila
  • Helppo ja nopea asennus Avaimet käteen -periaatteella
  • Voidaan asentaa olemassa olevan lämmitysjärjestelmän rinnalle
  • Pitkä tuotekehitys ja korkea laatu
  • Huippuluokan tekniikka
  • Varaosat ja huoltopalvelut saatavilla laitteesi koko elinkaaren ajan
  • Valmistettu Mitsubishi Electricin omilla tehtailla Skotlannissa ja Japanissa.

4000 euroa avustusta öljylämmityksen korvaamisesta ilmavesilämpöpumpulla

Valtio tukee öljylämmityksestä luopumista. Avustusta myönnetään pientalon öljylämmitysjärjestelmän poistamiseen sekä öljylämmitysjärjestelmän korvaamiseen toisella lämmitysjärjestelmällä, kuten ilma-vesilämpöpumpulla.

Vaihtaessasi talosi lämmitysjärjestelmän ilma-vesilämpöpumppuun, voit saada 4000 euroa avustusta.

Säästä jopa yli puolet energialaskustasi

Öljyllä ja sähköllä lämmittäminen on kallista ja rasittaa ympäristöä, varsinkin kylminä pakkaspäivinä. Voit säästää talosi lämmityskustannuksissa jopa yli 50 prosenttia luontoa kunnioittaen.

Omakotitalojen asukkaat tyytyväisiä

Omakotitalojen asukkaat ovat olleet tyytyväisiä kustannustehokkaisiin ja helppokäyttöisiin Mitsubishi Electric -ilma-vesilämpöpumppuihinsa.

Pienennä reilusti hiilijalanjälkeäsi

Valitsemalla uuden, energiatehokkaan ja ympäristöystävällisen Ilma-vesilämpöpumpun pienennät myös hiilijalanjälkeäsi. Uudet energiapihit Mitsubishi Electric -ilma-vesilämpöpumppumme käyttävät uutta, entistä ympäristöystävällisempää R32-kylmäainetta. Uudet mallit ovat hiilijalanjäljeltään kuusi kertaa pienempiä kuin edelliset mallit.

Ilma-vesilämpöpumppuja on useita erilaisia malleja ja kokoluokkia. Jälleenmyyjämme auttavat sinua mielellään valitsemaan omaan taloosi parhaiten sopivan laitekokonaisuuden.

Etäohjaimet ja lisävarusteet lisäävät käyttömukavuutta

Modernin teknologian ansiosta voit nauttia miellyttävän tasaisesta lämmöstä ilman ylimääräisiä kustannuksia. MELCloud on Mitsubishi Electricin kehittämä palvelu, joka mahdollistaa lämpöpumpun etäohjauksen helposti älypuhelimen, tabletin ja tietokoneen avulla. Palvelun käyttämiseksi tarvitaan Wi-Fi-sovitin, joka kytketään sisäyksikön piirikortin liitäntään.

Ilma-vesilämpöpumppu, ilmavesilämpöpumppu tai vesi-ilmalämpöpumppu

Ilma-vesilämpöpumpulla (ILVP) on monia nimityksiä. Kaikki ne kuvaavat laitteistoa, joka siirtää lämpöenergiaa ulkoilmasta rakennuksen vesikiertoiseen lämmönjakoverkkoon.

Ilma-vesilämpöpumpun etuna maalämpöpumppuun verrattuna on edullisempi hankintahinta sekä helppo asennettavuus. Usein esimerkiksi maaperä tai maalämpökaivoille tarvittava tila hankaloittaa maalämpöpumpun asennusta. Näihin kohteisiin ilma-vesilämpöpumppu on optimaalinen ratkaisu.

Miten ilmavesilämpöpumppu toimii?

Ilma-vesilämpöpumppu siirtää lämpöenergiaa edullisella hyötysuhteella ulkoilmasta talosi lämmitysvesikiertoon tehokkaasti myös pakkaskeleillä. Samalla se lämmittää myös perheesi tarvitseman käyttöveden jopa +60°C:een asti.

Ulkoilma sisältää valtavasti lämpöenergiaa, jonka ulkoyksiköt osaavat ottaa talteen parhaalla mahdollisella tavalla. Ulkoyksikössä on puhallin, joka kierrättää ulkoilmaa höyrystimen läpi. Höyrystimessä nesteestä höyryksi muuttuva kylmäaine sitoo valtavasti lämpöenergiaa ulkoilmasta itseensä.

Ilma-vesilämpöpumpun ulkoyksikössä oleva kompressori puristaa kaasuksi muuttuneen kylmäaineen korkeampaan paineeseen, joka kuumentaa kaasua entisestään. Kuuma kaasu lauhdutetaan sisäyksikössä takaisin nesteeksi, jolloin ulkoilmasta saatu valtava energiamäärä voidaan hyödyntää talon vesikiertoisen lämmönjakoverkon ja käyttöveden lämmittämisessä.

Ilmavesilämpöpumpun lämpökerroin (COP, SCOP)

Ilma-vesilämpöpumppujen tuottama lämpökerroin (COP) vaihtelee merkittävästi erimerkkisten laitteiden välillä. Vuotuinen lämpökerroin (SCOP) ilmoittaa laitteiston koko vuoden hyötysuhteen.

Olennaista on tietää, paljonko laite tuottaa lämpötehoa esimerkiksi –7 °C:n ja –15 °C:n ulkolämpötilassa, koska silloin lämmitystehon tarve on suuri ja näin myös suuremmat säästöt ovat mahdollisia.

Jotkin ilma-vesilämpöpumput voivat tuottaa koko talon tarvitseman lämmön lämpöpumpulla ja toiset tuottavat esimerkiksi 50 prosenttia lämpötehosta sähkövastuksella, jolloin säästöt jäävät luonnollisesti pienemmiksi.

Luonnollisesti on tärkeää tietää myös laitteen tuottama lämpökerroin kovemmilla pakkasilla. Mitä parempi lämpökerroin (COP) on pakkasilla, sitä suurempi säästö – silloin kun laitteen lämmitys tapahtuu ilma-vesilämpöpumpun kompressorilla eikä sähkövastuksella.

Ota Yhteyttä
Voit lisätä tästä halutessasi liitetiedostoja, esim. kuvia kohteesta
Liitä tiedosto