Siirry sisältöön

Tärkeä tiedote koskien Mitsubishi Electric ilmalämpöpumppuja

KylmäCenter Oy tiedottaa, että kaikki sen myymät Mitsubishi Electric ilmalämpöpumput ovat aina varmasti pohjoisen olosuhteisiin tarkoitettuja. Tiedottaminen katsotaan nyt tärkeäksi, koska tänä vuonna Suomeen on taas maahantuotu ohi virallisien kanavien laitteita jotka eivät sovellu, eivätkä ole suunniteltu toimimaan lämmityskäytösssä kovemmilla pakkasilla. Tämä on herättänyt asiakkaissa hämmennystä, koska näennäisesti samankaltaisia laitteita myydään erilaisilla hinnoilla ja tyyppimerkinnöillä. Esimerkiksi poikkeuksellisen edullinen hinta kertoo yleensä siitä, että kyseessä on viilennyskäyttöön tarkoitettu lämpimän ilmaston malli.

(Mitsubishi Electric DM käyttöohjeessa tehtan lupaama annettu alin käyttölämpötila lämmityskäytössä -10C. Tätä eivät jälkiasenteiset vastukset muuksi muuta, eikä niiden asentamisella jäähdytyskäyttöön valmistettu ulkoyksikkö muutu lämmityskäyttöön tarkoitetuksi)

Yleensä lämpimään ilmastoon tarkoitettua Mitsubishi Electric laitteita tuodaan Suomeen huokuttelevamman myyntihinnan takia, ja joissakin tapauksessa näitä jälkivarustellaan ennen myyntiä esimerkiksi jälkiasenteisilla sähkölämmittimillä jäätymisen estämiseksi. Tällä tavoin toteutetut laitteet eivät missään tapauksessa yllä tehtaalla lämmityskäyttöön suunnitellun laitteen tasolle mm lämmitystehoiltaan, energiatehokkuudeltaan ja sulatusautomatiikaltaan. Myöskään alkuperäiselle laitteelle tehtaalla ilmoitettu sallittu käyttölämpötila-alue (esim alin taattu toimintalämpötila -10C) ei muutu. Laitteita on voi olla vaikea tunnistaa päällepäin ja tyyppimerkintäkin on kuluttajalle usein vaikeaselkoinen.

Hankkiessasi Mitsubishi Electric ilmalämpöpumpun KylmäCenteristä, voit olla 100% varma että sinulla on aito ja alkuperäinen, Suomen ilmastoon soveltuva laite.

Ohessa tiedote Mitsubishi Electricin virallisena maahantuojana toimivalta Scanofficelta:

Lämpöpumppujen toimivuuden kannalta on olennaista, että Suomen markkinoille tuodut mallit ovat sellaisia valmistajan laitteita, jotka ovat suunniteltu toimimaan Pohjolan oloissa. Ilmalämpöpumpuissa erot mallien välillä ovat merkittäviä ja yleensä vain pieni osa valmistajan mallistosta on suunniteltu Pohjolan oloihin toimiviksi ilmalämpöpumpuiksi. Laitteissa on eri ohjelmat ja Pohjolan olosuhteisiin suunnitelluissa malleissa on suoraan tehdasasenteiset integroidut ulkoyksikön sulanapitoautomatiikat.

Suomen markkinoille on tuotu myös Etelä-Euroopan Mitsubishi Electric ilmalämpöpumppumalleja, joita ei ole suunniteltu toimimaan Pohjolan oloissa. Tällaisissa malleissa voi olla esim. jälkiasennettu ulkoyksikön pohjavastus, joka ei kuitenkaan muuta tehtaan takaamaa alinta toimintalämpötilaa -10 asteesta esim. myyjäliikkeen lupaamaan -25 asteeseen.

Vuonna 1984 perustettu Scanoffice Oy on toiminut jo vuodesta 2004 Mitsubishi Electric lämpöpumppujen virallisena maahantuojana Suomessa ja vastaa maahantuomiensa laitteiden soveltuvuudesta Suomen markkinoille. Laitteiden takuuasiat, varaosahuolto, tekninen tuki, jälleenmyyjäverkoston koulutus sekä varaosien saatavuus Scanoffice Oy:n maahantuomiin laitteisiin kuuluu luonnollisesti vastuullemme.

Hankkiessasi Mitsubishi Electric lämpöpumpun, tarkista jälleenmyyjältäsi, että se on Scanoffice Oy:n maahantuoma. Scanofficen maahantuomat laitteet tunnistat myös ”Imported by Scanoffice” tarrasta sekä Hankintaturvatarrasta laitteen pakkauksessa, joka on vakuus tuotteen laadun lisäksi turvallisesta hankinnasta vuosiksi eteenpäin.

Esimerkkejä ja selityksiä Mitsubishi Electric ilmalämpöumppuyksiköiden koodimerkinnöistä.

MSZ tarkoittaa sisäyksikköä ja MUZ tarkoittaa ulkoyksikköä

Numerosarja (25, 35, 50) kertoo laitteen nimellisteholuokan, mutta ei suoraan esimerkiksi laitteen lämmitystehoa!

Sisäyksikön koodistossa on usein esimerkiksi väristä kertova kirjain (W=valkoinen,  B=Black jne)

Ulkoyksikön koodeissa esim H-kirjan tarkoittaa TEHTAALLA talvivarusteltua ulkoykskköä. Jos H-kirjain löytyy vain, esitteestä mutta ei ulkoyksikön tyyppikilvestä, on alunperin laite lämpimän ilmaston mallia. Esitteisiin on saatettu tällaisissa tapauksissa painaa H-kirjain ulkoyksikön tyyppikoodin yhteyteen suluissa (H)

Ulkoyksikön Z -koodi kertoo laitteen olevan lämmityskäyttöön suunniteltua, ns. Hyper Heating sarjaa joka on erityisesti koviin pakkasiin soveltuva tehokas lämmittäjä. Esimerkiksi FH- ja LN-sarjan laitteesta on olemassa edullisia lämpimän ilmaston malleja tavanomasella tekniikalla ilman talvivarustusta.  Esimerkiksi lämpimän ilmaston FHsarjan mallin tunnistaa ulkoyksikön tyyppikoodista MUZ-FH25VE. Tässä mallissa myös COP arvo on ilmoitettu monesti nimenomaan eteläisen euroopan ilmaston tasolla (+7C) ja myös lämpökerroin (COP) on tällöin hämäävästi korkeampi kuin mitä suomeen tuotujen lämmittävien mallien (MUZ-FH25VEHZ) kylmemmässä ilmastossa (+2C) ilmoitettu SCOP arvo (4,9). MUZ-FH25VE – mallin ulkoyksikön alin suuniteltu käyttölämpötila lämmityskäytössä on -15 astetta ja MUZ-FH25VEHZ-mallilla -25C.

Ota Yhteyttä
Voit lisätä tästä halutessasi liitetiedostoja, esim. kuvia kohteesta
Liitä tiedosto